Hvor kan man nyde sin Triumph TR-bil allermest? Svaret er enkelt: Selvfølgelig sammen med alle de andre TR-nørder fra klubben og deres ligesindede dejlige koner i de skønne biler. Drager man så sydpå til ”Gode gamle Danmark” i Syd-Slesvig Nordtyskland, hvor landskabet er vildt smukt køreklart nuanceret, og så bosætter sig i et par dage i den underskønne forårs-dekorerede Østersø-badeby Eckernförde mellem Flensburg og Kiel – ja, så er man stort set i Paradis.

DSC_4953

Og det var lige præcis det 7 super-potente TR-biler med ”Kluden nede”(en veteran TR4A IRS – og 6 moderne TR6´ere – tak Ib) og deres entusiastiske kørere og passagerer satte kursen imod en tidlig morgen den 22. Maj 2015. Vi kørte så at sige ”ud i det blå” i alt i 4 dage i strålende solskin og uden noget egentlig program – blot med kurs mod det sydlige lille jordiske Paradis.

Alt det praktiske med annoncering, tilmelding, timing, distancer, overnatning og bespisning havde Elisabeth heldigvis taget sig dygtigt af, så det eneste deltagerne havde i hovederne, var bare at joine det gode selskab og nyde de kommende fælles køreoplevelser.

Alle ”drejede på rattet og trykkede på pedalen”, og så gik det bare derudad. Lutter glade ansigter og smil – rigtig ”feel good stemning” allerede fra starten, og vore højt besungne biler vrinskede deres fuldblod-brøl, og hamrede røg og lyd bagud.

Efter Storebæltsbroen og færgen Bøjden/Fynshav, var det tid til frokost i Golfklubben Benniksgaard på Als. En solid platte og noget at ”skylle rent” med satte yderligere stemningen i vejret, og efter lidt behændigt dækspark på P-pladsen, satte vi atter kursen mod Tyskland.

Ud på eftermiddagen landede på vi på det gode Stadthotel med det TR-nødvendige garageanlæg i kælderen – alle vél fremme og uden uheld. Dagens køretur var desværre ovre, og nu var tiden inde til at vi skulle indrette os på værelserne og senere spise sammen ude i byen på den stedlige hyggelige Rådhusrestaurant. Rigtig dejlig aften med god mad og højt humør i godt selskab – mange sjove jokes krydret med et par gode løgnehistorier:-)

Med Cristel som guide(hun er indfødt på de breddegrader) gik turen lørdag nordpå mod Kappeln ad små romantiske krogede veje med skønne dufte og smukt fuglefløjt, veje som løb igennem det ene naturmæssige skønmaleri efter det andet. Det er nu også en fortryllende oplevelse blot at køre i lang kortege med vore stort set identiske TR-biler i de glade farver og med de gode brumme-lyde. Man bliver sgu så glad i låget af at køre i disse biler – også af at se den glæde de spreder omkring sig. Vi kunne simpelthen ikke køre igennem en eneste landsby ude at blive vinket til af glade børn og voksne. Eftermiddagen var til ”Fri leg og bevægelse” enten i byen, ved stranden eller blot på værelserne – enjoy.

Søndag var Kiel hovedmålet – igen en smuk tur langs vandet mod byen afsluttet af en kort sight-seeing i Kiel Downtown. Vi fandt efterfølgende en passende restaurant med havudsigt, hvor vi kunne nyde formiddagskaffen eller dagen første Weizbier – yommie. Vi blev enige om at trille hjem til Eckernførde igen, for at slutte dagen nede ved havnen, hvor en kæmpe Regatta skulle løbe af stabelen. Ved hjemkomsten summede byen rigtignok af høj aktivitet i strålende solskin. Om aftenen spiste vi på en restaurant ved vandet – aftenens højdepunkt var nok Ib´s varme takke-tale til Elisabeth. Trods sine ubestridte Ronald Reagan-talegaver, forsøgte han at bilde os ind, at det var hans livs første tale. Vi var dog alle enige om, at dén måtte han længere ud på landet med..

Alt godt får en ende, og mandag morgen tog vi hjerteligt afsked med hinanden, for at begive os mod fædrelandet. Vi gav hinanden håndslag på, at et lignende køretursprojekt på samme høje niveau af køreglæde, godt kammeratskab og afslappethed på den fede måde skulle manes op af jorden en anden god gang – og vi rettede alle en dybfølt tak til Elisabeth og Carsten for godt initiativ og solidt tovholderi på turen.

Klubkalenderen er spækket med lignende skønne oplevelser resten af året – ses vi?

Tekst: Johannes
Fotos: Marianne

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 day ago

Er der mon nogen der har 4 gode stålfælge til en TR6 stående? ... See MoreSee Less

5 days ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Erling Pedersen
... See MoreSee Less

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Erling Pedersen